Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, că este mulţumit de ceea ce premierul Mihai Tudose a prezentat în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare şi a precizat că observă o preocupare a acestuia ”de a organiza întâlniri, discuţii bilaterale cu toţi membrii Guvernului”, dar şi cu privire la buget, încasări şi cheltuieli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat câteva chestiuni importante, prim-ministrul ne-a informat în legătură cu o serie de decizii care au fost luate şi implementate la nivelul Guvernului şi care pentru mine şi colegii mei sunt foarte importante, cum ar fi deblocarea a nu mai puţin de nouă miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură la Ministerul Transporturilor – proiect care este foarte avansat şi urmează să fie lansat în dezbatere publică. (...) Evaluarea pe care Ministerul de Finanţe să o prezinte în legătură cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, acestea sunt genul de proiecte pe care le-am discutat”, a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu s-a declarat mulţumit de ceea ce a prezentat premierul Mihai Tudose în şedinţa coaliţiei.

”Observ o preocupare, aşa cum e de altfel firesc, în primul rând de a organiza întâlniri, discuţii bilaterale cu toţi membrii Guvernului urmărind o agendă pe care ne-a şi prezentat-o. Observ o preocupare de urmărire a modului în care funcţionează bugetul, adică încasări, cheltuieli. Ne-a informat în câteva cuvinte despre ceea ce urmează să facă în întâlnirile de la Bruxelles pe care le are programate”, a precizat şeful Senatului.

Întrebat dacă problemele de comunicare din interiorul coaliţie, în special dintre el şi Liviu Dragnea au fost rezolvate, Tăriceanu a răspuns afirmativ, precizând că s-a convenit să existe săptămânal o reuniune între conducerea partidelor şi Executiv.

De asemenea, întrebat dacă a fost consultat de către partenerii din PSD legat de noile măsuri de guvernare, Tăriceanu a spus că altfel nu putea fi votat programul de guvernare.

”Cum vă imaginaţi că putem să votăm un program de guvernare în Parlament? Sigur că am avut consultări, sigur că există problema oportunităţii secvenţialităţii unor astfel de măsuri şi punctul de vedere pe care l-am avut eu l-am comunicat”, a spus Tăriceanu.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că s-a stabilit ca săptămânal să fie şedinţe de informare a coaliţiei despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna precedentă şi activitatea de la Guvern din săptămâna următoare. De asemenea, lunar se va face o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.