Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că, potrivit calculelor, sunt 16-17 parlamentari de la PSD şi ALDE care vor vota împotriva moţiunii de cenzură, dar a precizat că moţiunea va trece deoarece există voturile necesare adoptării ei. Tăriceanu a mai spus că negocierile cu UDMR nu aveau rost din moment ce PSD şi ALDE au voturile necesare adoptării moţiunii, iar discuţiile cu maghiarii vor fi reluate ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut socoteala inversă, îi ştim pe cei care vor vota împotriva moţiunii de cenzură (…) (Sunt – n. r.) cu aproximaţie 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliţie din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi şi care nu fac parte din coaliţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte negocierile cu UDMR, liderul ALDE a spus că acestea nu aveau rost deoarece coaliţia are voturile necesare adoptării moţiunii de cenzură şi a precizat că discuţiile cu maghiarii vor fi reluate ulterior.

”Am văzut că toate speculaţiile care se făceau erau referitoare la un troc cu UDMR. Pentru ca să nu se instaleze această idee am hotărât să oprim discuţiile. De altfel, PSD împreună cu ALDE avem voturile necesare, avem majoritatea pentru moţiunea de cenzură, ca atare nu avea niciun rost să insistăm pe această direcţie (…) Am arătat toată disponibilitatea, dar în faţa volumului mare ne-am dat seama că nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt aceste chestiuni şi, ca atare, ne-am oprit. Reacţia UDMR e cea pe care o ştiţi. Nu ne-am certat, dar ne-am despărţit în relaţii foarte bune, ne vedem fiecare de agenda proprie”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată miercuri la ora 11:00, aşa cum a fost programat, menţionând că încă se negociază cu parlamentari de la toate partidele, inclusiv de la PNL, pentru susţinerea demersului de demitere a lui Sorin Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.