Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că abuzul în serviciu trebuie reglementat într-un mod "precis, care să nu permită interpretări şi abuzuri”, susţinând că nu ştie dacă acesta va avea un prag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această chestiune va face obiectul dezbaterilor în comisia specială care funcţionează în Parlament. Eu am primit o serie de reacţii, de păreri de care probabil cei din comisie vor ţine cont, pentru că le voi transmite aceste puncte de vedere, dar nu ştiu să vă spun care va fi forma finală. Sper ca acest abuz în serviciu care creează numeroase probleme pentru cei care lucrează în administraţie să fie reglementat într-un mod echilibrat şi care să ţină seamă de cele mai bune practici europene”, a susţinut Tăriceanu.

Acesta a spus că nu ştie dacă abuzul în serviciu va avea un prag şi a explicat faptul că acesta trebuie formulat mai precis, „să nu permită interpretări şi abuzuri”.

„Nu ştiu dacă se va alege o soluţie cu prag. Nu e vorba de redefinirea conceptului, cu toate că în alte ţări, în Franţa, dar şi în Germania, nu există abuz în serviciu, cred că trebuie o formulare mult mai precisă, exactă, bine definită, care să nu permită interpretări şi abuzuri”, a conchis el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.