Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că referendumul este neconcludent ca rezultat, pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare, astfel că nu poate fi considerat nici o victorie, nici o înfrângere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referendumul e neconcludent ca rezultat, pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare. Această logică de confruntare permanentă pe care o văd prezentă din ce în ce mai mult în societate şi din păcate şi la nivelul partidelor politice, mai ales astea noi apărute gen USR, Mişcarea dlui cioloş, eu nu o înţeleg. eu cred că politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun. Dacă fiecare o să încerce să adopte poziţii cât mai radicale, cât mai extremiste, nu cred că România va reuşi să progreseze”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că, ”odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte”. 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a ansamblului sau a majorităţii soecietăţii, cetăţenilor pentru acest subiect. Nu e nici o victorie, nici o înfrângere. Este o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar pentru a se atinge cvorumul, pentru că rezultatul votului propriu-zis văd ca cifră depăşeşte 90%. (...) O opţiune a fost foarte clar exprimată, dar insuficient ca referendumul să fie validat”, a subliniat liderul ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.