Călin Popescu Tăriceanu a propus ca Victor Ponta să fie politicianul susţinut pentru funcţia de prim ministru de către Pro România Social-Liberal, partidul rezultat din fuziunea Pro România cu ALDE, Tăriceanu afirmând că cele două partide reprezintă noua Uniune Social-Liberală (USL). Tăriceanu a propus ca Victor Ponta să fie propunerea de prim ministru a Pro România Social-liberal, aşa cum a fost susţinut şi în anul 2011 de USL pentru această demnitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De ce facem această fuziune? Pentru că ea este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie, ei au nevoie de un sistem bipolar în care să paseze steagul de la unul la altul sub deviza ”La vremuri noi tot noi”. Şi ALDE, şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape de noi. Ăsta este motivul pentru care ne-am unit: pentru a le sparge cooperativa. Vrem să le spargem cooperativa pentru a nu-i lăsa pe români într-o democraţie de mucava”, a afirmat Tăriceanu în discursul susţinut duminică, la Congresul de fuziune a Pro România şi ALDE. 
El a catalogat noul partid rezultat din fuziunea dintre Pro România şi ALDE drept „noul USL”, spunând că acesta va fi „ultima redută în apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor”. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a supus aprobării Congresului partidului susţinerea lui Victor Ponta ca propunere pentru funcţia de prim ministru. 
„Victor ne poate conduce acum în lupta împotriva austerităţii promovate de cuplul  Iohannis - Orban. Poate să dovedească Victor că ne putem întoarce la vremurile bune din perioada guvernărilor Tăriceanu şi Ponta” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
La rândul său, fostul premier Victor Ponta s-a declarat „onorat şi dornic” să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier. 
„Aştept cu mare nerăbdare dezbaterile cu domnul Orban, domnul Cioloş şi domnul care o fi de la PSD, că PSD-ul deocamdată nu-şi propune nici să câştige alegeri, nici să guverneze. Poate mă propun pe mine, lucru care ar fi de bun simţ, oarecum”, a afirmat Ponta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.