Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că asumarea de către PNL a candidaturii lui Dacian Cioloş pentru postul de prim-ministru şi a platformei sale, România 100, reprezintă confirmarea faptului că partidul a renunţat la identitatea liberală, platforma lui fiind ”o apă de ploaie care nu spune nimic concret”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin validarea lui Dacian Cioloş drept candidat de premier al PNL, Consiliul Naţional al acestui partid a ratificat azi ceea ce ştiam de mult, încă de la fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu, că nu mai este liberal, ba mai mult, că nu mai are niciun fel de identitate politică. Platforma «România 100», creaţia «tehnocratului» Cioloş şi asimilată fără rezerve de un PNL care va defila cu acest pseudo-program în campania electorală, nu are niciun fel de culoare politică. Ea se potriveşte oricui şi nimănui, e un fel de apă de ploaie care nu spune nimic concret şi e perfectă pentru un partid rămas fără identitate, fără lideri şi fără credibilitate”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Copreşedintele ALDE crede că problema PNL şi a lui Cioloş este una de încredere, în condiţiile în care Alina Gorghiu a anunţat că premierul Cioloş nu va participa la campania electorală a liberalilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Cine mai poate avea încredere în Dacian Cioloş, atâta vreme cât a declarat în repetate rânduri că nu va candida, dar a acceptat candidatura din partea PNL? Cine mai poate avea încredere într-un partid al cărui preşedinte merge la Cotroceni frecvent ca să primească instrucţiuni şi ordine pentru ce trebuie să execute partidul?”, a continuat Tăriceanu.

Partidul Naţional Liberal a votat, miercuri, cu unanimitate, în şedinţa Consiliului Naţional, susţinerea Platformei România 100, a premierului Dacian Cioloş şi desemnarea acestuia drept candidat al liberalilor pentru funcţia de premier.

Decizia supusă votului Consiliului Naţional a fost adoptată de forul de conducere cu unanimitate de voturi. 

Astfel, potrivit celor două articole din Decizie, PNL îşi asumă şi susţine platforma România 100, propusă de premierul Dacian Cioloş. De asemenea, PNL a votat ca propunerea de candidat al PNL pentru poziţia de prim-ministru al României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, să fie Dacian Cioloş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.