Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, la Parlament, că proiectul de declaraţie pe care l-a susţinut în Birourile Permanente reunite vine să precizeze „poziţia Senatului în arhitectura constituţională a statului”, fiind nevoie ca opinia publică să înţeleagă că Parlamentul este „unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Proiectul de declaraţie este la dispoziţia dumneavoastră. În esenţă, foarte pe scurt, el vine să precizeze într-un fel poziţia Senatului în arhitectura constituţională a statului, mai ales după deciziile Curţii Constituţionale care nu fac decât să întărească rolul Parlamentului ca unic for legislativ”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a susţinut că este nevoie ca opinia publică să înţeleagă că Parlamentul este „unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„De asemenea, este de subliniat, pentru că am văzut că sunt instituţii şi persoane, şi aici mă refer la CSM şi la preşedintele Iohannis care par să nu cunoască suficient Constituţia şi principiul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat, cât şi principiul separaţiei puterilor în stat, cred că este nevoie în acest moment de o clarificare pentru opinia publică care trebuie să înţeleagă că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate, aşa cum este precizarea CCR”, a completat senatorul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că, la următoarea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, se va stabili punerea în dezbatere a declaraţiei pentru a fi ulterior adoptată în plenul reunit.

„În Biroul Permanent, eu am prezentat acest proiect de hotărâre, au fost o serie de colegi care au cerut un timp de analiză, de dezbatere în grupurile parlamentare, cu care am fost cu toţii de acord. Cu proxima ocazie, la şedinţa de Birou Permanent se va stabili punerea în dezbatere şi adoptare sau spre adoptare ca declaraţie a Parlamentului”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus conducerii Parlamentului ca plenul reunit să adopte o declaraţie în care sunt criticate CSM, Ministerul Public şi preşedintele României, după decizia CCR privind OUG 13, şi prin care Parlamentul îşi "reafirmă supremaţia politică". Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a cerut amânarea acestei dezbateri.

Informaţiile privind această propunere nu au fost prezentate oficial la finalul reuniunii Birourilor Permanente reunite, ci au fost făcute publice de către secretarul Camerei Deputaţilor Cristian Ghinea (USR), pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.