Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, la congresul PSD, un discurs în care a reclamat existenţa „structurilor oculte”, acuzând serviciile de informaţii că „nasc” partide, organe de presă, ONG-uri şi mişcări de stradă „haştagrezistente”. „Acestui sistem trebuie să-i ţinem piept pentru că avem această datorie faţă de cei care ne-au votat. Vă cer să nu vă lăsaţi intimidaţi de trâmbiţele neomarxiştilor vopsiţi în progresişti”, le-a spus Tăriceanu delegaţilor social-democraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost şi parteneri şi adversari. (...) Am trecut prin toate, nu ne-au îmbătat nici victoriile, nu ne-au doborât nici înfrângerile. Suntem de aproape 30 de luni la guvernare. Nu ne-am luptat doar cu opoziţia, ci şi cu structurile oculte - servicii secrete care se ocupă cu totul altceva decât ar fi firesc, care nasc partide şi organe de presă aservite, patronează ONG-uri şi mişcări de stradă haştagrezistente, născute de inşi care reacţionează la ordin. (...) Sunt scoşi din pălării magice inşi de mucava care sunt impuşi românilor ca lideri şi salvatori ai naţiei”, a susţinut Tăriceanu.

El a amintit că fostul judecător CCR Toni Greblă, în prezent secretar general al Guvernului, a fost achitat definitiv, după cum a fost achitat şi fostul ministru de Interne Cristian David. „Toni Greblă, un om care a fost târât în mizerie, distrus profesional, acuzat de fapte halucinante (...). Mai haluciantnă a fost declaraţia fostului preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, că, citez, Toni Greblă a fost executat de DNA pentru că sistemul a dorit să arate CCR că nu e de capul ei”, a continuat Tăriceanu.

Liderul ALDE a acuzat „un sistem care a ajuns să se ocupe până şi cu smulsul copiilor din sânul familiilor lor”.

„Acestui sistem trebuie să-i ţinem piept pentru că avem această datorie faţă de cei care ne-au votat. (...) Vă cer să nu vă lăsaţi intimidaţi de trâmbiţele neomarxiştilor vopsiţi în progresişti”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

El a susţinut că PSD-ALDE nu a greşit cu modificările la legile justiţiei.

„Pe fond nu am greşit, am făcut ce era corect, pentru că justiţia era în colaps. (...) Culoarele justiţiei trebuie să dispară, serviciile de informaţii trebuie să se retragă în cazarmă, presa trebuie eliberată, strada trebuie să redevină spaţiu public de circulaţie, nu loc de muncă pentru isterici. (...) Avem datoria să scoatem din justiţia română cuvântul paradeală”, a subliniat Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.