Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu vede de ce s-ar discuta despre adoptarea prin asumarea răspunderii a desfiinţării Secţiei speciale, spunând că acordul pe care partidul său l-a semnat pentru susţinerea Guvernului liberal prevede în mod explicit că nu va fi desfiinţată Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). ""Nu văd de ce trebuie să discutăm de adoptarea prin asumarea răspunderii a unei desfiinţări a secţiei, pentru că ea excede acordului şi atunci sigur că discutăm cu totul altfel”, a adăugat liderul ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat duminică, într-o emisiune la România Tv, dacă va vota o moţiune de cenzură în situaţia în care Guvernul va desfiinţa Secţia specială, preşedintele ALDE a amintit despre acordul în 12 puncte pe care partidul pe care îl conduce l-a semnat în vederea susţinerea Guvernului liberal, document care prevede în mod explicit că nu va fi desfiinţată Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).
 
"Suntem de acord la legislaţia privitoare la funcţionarea pensiei să fie discutată în Parlament şi asta a fost discuţia pe care am avut-o cu domnul Orban, unde putem să-i aducem corecturi dacă va fi nevoie, cu toate că există mult folclor în jurul ei şi multe neadevăruri care se spun. Dar în acelaşi timp eu subliniez necesitatea unei responsabilităţi legale a magistraţilor pentru actele pe care le fac. Oamenii nu sunt nişte jucării pe care unii se joacă cu destinele şi vieţile lor. Deciziile pe care le iau trebuie să fie corecte, responsabile şi ei trebuie să aibă deplină independenţă. Acesta este şi motivul  pentru care, de exemplu, eu sunt împotriva tăierii pensiilor magistraţilor, pentru că ei au un statut aparte, au un contract social cu societatea, cu statul, care să le asigure o anumită siguranţă a locului de muncă, a independenţei în ceea ce înseamnă deciziile pe care le iau, să nu aibă presiunile care să-i facă vulnerabili, inclusiv la corupţie", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
 
El a spus că nu vede niciun motiv pentru care s-ar discuta despre adoptarea, prin asumarea răspunderii Guvernului, a unei legi prin care SIIJ să fie desfiinţată.
 
"Nu văd de ce trebuie să discutăm de adoptarea prin asumarea răspunderii a unei desfiinţări a secţiei, pentru că ea excede acordului şi atunci sigur că discutăm cu totul altfel”, a adăugat liderul ALDE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.