Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la RTV, că faptele pentru care este acuzat fostul copreşedinte Vasile Blaga sunt cunoscute de ani de zile, el precizând că DNA trebuie să răspundă la întrebarea de ce a fost ţinut acest dosar la sertar şi l-a scos abia acum, în campania electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu este susţinător al fostului lider PDL Vasile Blaga şi că a avut doar o conlucrare personală bună, în rest, fiind adversari politici.

”Faptele pentru care astăzi Vasile Blaga este acuzat sunt cunoscute de ani şi ani de zile. De ce acest dosar a fost ţinut la sertar şi scos acum în campanie? E o întrebare simplă la care DNA trebuie să răspundă”, a arătat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a menţionat că această practică a funcţionat şi la alegerile locale, când au fost aduse ”acuzaţii îngrozitoare” asupra a zeci şi zeci de oameni. ”Ce se întâmplă acum cu acele dosare? Nimic”, a completat el. 

DNA anunţa, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Ulterior, Vasile Blaga a anunţat că în urma acuzaţiilor care i se aduc de DNA îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, declara Vasile Blaga. 

viewscnt

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.