Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Laura Codruţa Kovesi "este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate" şi "o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei şi interferenţa lor în justiţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate (...) şi o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei şi interferenţa lor în justiţie. Este, dacă vă aduceţi aminte, sancţionată cu două decizii ale Curţii Constituţionale: una pentru încălcarea principiului fundamental al separaţiei puterilor în stat, prima decizie, a doua decizie a sancţionat-o pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audieri în faţa Parlamentului, sfidând astfel instituţia fundamentală legislativă. A sancţionat acţiunea ei, nu a sancţionat persoana, acţiunea doamnei Kovesi, dar ea era titulara acţiunii, nu era altcineva. Nu era o acţiune impersonală, era condusă de dânsa", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.

El a adăugat că este o "lecţie care ni se dă, o lecţie în sensul prost în care înţelege Uniunea Europeană să facă lucrurile".

"Nouă ni s-a cerut permanent ca în instituţiile care ţin de justiţie să fie selecţii riguroase, de oameni de calitate, profesional bine pregătiţi şamd", a spus Tăriceanu, afirmând că la audierile din Parlament, candidatul francez Bohnert a "ieşit cu mult peste doamna Kovesi",  dar acum vedem că "nu contează calităţile profesionale, CV-ul, priceperea, experienţa, ci contează jocul politic".

"Nu sunt încântat de această situaţie pentru că iată suntem priviţi ca înghiţind astfel de măsuri şi iată că unii sunt şi tentaţi să aplaude", a afirmat el.

Tăriceanu a spus că ambasadorii nu au votat după criteriul profesional.

"Pentru mine cel puţin aceste două acţiuni care au vizat-o mi-au conturat clar profilul profesional. Mai departe, dacă vreţi, discutăm şi alte lucruri, toate abuzurile care au avut loc în sistemul judiciar, patronate de DNA, oamenii lor de la secţiile celebre sau nu ştiu cum se numesc, din diferite zone, Prahova, Bihor, Braşov şamd, când doamna Kovesi îi acoperea pe toţi, era un fel de frăţie care în final până la urmă s-a spart toată povestea asta şi au ieşit la suprafaţă lucruri foarte grave. Mie şi lucrurile astea îmi pun mari semne de întrebare şi sigur că văd la nivelul unora dintre ţările din Uniunea Europeană că dau dovadă de surzenie şi de orbire, aceste lucruri nu le bagă de seamă", a afirmat el.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.