Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, vineri, discursul susţinut de preşedintele Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL şi afirmă că nu a existat ”nici umbră de bilanţ”. ”S-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut”, a spus Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am urmărit discursul de ieri al dlui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL, for care de doi ani încoace nu se mai întruneşte decât pentru preşedinte. Echidistanţă şi neutralitate, ce să zic. Nu am ce comenta despre ce a spus dl.preşedinte, poate pentru că nu a spus mai nimic. Aş comenta mai degrabă ce nu ne-a spus. Nu am văzut la această lansare în cursa electorală nici umbră de bilanţ. Nimic despre realizări în cinci ani de mandat. Preşedintele la final de mandat s-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut”, a scris, vineri, pe Facebook, Tăriceanu.

Potrivit acestuia, ”pentru că are zero realizări în cinci ani, dl preşedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Băsescu”.

”După un mandat de primar în care nu a făcut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul «daţi-mi şi Consiliul General ca să pot face treabă». Vreo trei ani mai târziu, ca preşedinte, cerea românilor să-i dea şi un guvern condus de PD ca să poată face treabă. Azi, simţim pe pielea noastră unde ne-a dus experimentul Băsescu. După cinci ani, tot cu asta vine şi dl Iohannis în faţa românilor: «Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară (...) Voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate»”, susţine Tăriceanu.

Liderul ALDE îi transmite şefului statului că a primit ”mai mult decât a meritat vreodată”.

”Când veţi începe să daţi ceva poporului care v-a ales? Pentru că timpul e scurt! O notă de final uşor maliţioasă, dar cu anume semnificaţii: îmi spuneau colegii, în mod repetat, că între discursurile (întotdeauna) citite de dl. Iohannis şi textele postate pe site-ul preşedinţiei câteva minute mai târziu nu există nici cea mai mică diferenţă. Avem un preşedinte care chiar nu se poate abate o virgulă de la ce îi scriu alţii?”, a mai scrisliderul ALDE pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, că va construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, spunând că „PSD trebuie să plece” şi că el îşi asumă ca obiectiv naţional viziunea unei Românii funcţionale, normale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.