Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, despre videoclipul postat de Ambasada Rusiei la Bucureşti, că i se pare că aude "cam des, parcă, zângănitul de arme", adăugând că Rusia este cunoscută ca fiind o adeptă a unui plan puternic de reînarmare, iar acţiunile agresive din ultima perioadă au creat îngrijorare în România şi peste tot în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În decursul istoriei, da, au mai fost situaţii în care armata română a luptat alături de armata rusă. Vă aduc aminte în 1877, când, dacă nu intervenea armata română, lucrurile nu se terminau foarte bine pentru armata rusă şi intervenţia armatei române a fost decisivă, iar eroismul armatei a fost unul absolut remarcabil. Sigur că a fost şi momentul 1944, 23 august, îl cunoaştem foarte bine. În rest, nu au fost alte ocazii în care am avut o frăţie de arme”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat: ”Mi se pare că aud parcă zângănitul de arme cam des. Rusia este cunoscută ca fiind o adeptă a unui plan puternic de reînarmare, de modernizare a forţelor sale armate. Acţiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare în România şi peste tot în lume”.

Tăriceanu a menţionat că este foarte atent la aceste lucruri şi a precizat că este bine că România găseşte un numitor comun cu celelalte ţări UE pentru a aborda pericolul major pe care îl reprezintă noua politică externă a Federaţiei Ruse. 

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat luni "o contribuţie financiară modestă" pentru recuperarea de către statul român a sculpturii "Cuminţenia Pământului".

Anunţul a fost făcut pe Facebook, unde ambasada a publicat şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în Al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".

"Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată", este mesajul videoclipului publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Videoclipul, care conţine imagini din filmul scrurt realizat în luna august de agentia Papaya Advertising, vine ca o replică la spotul în care se face referire la tezaurul României şi în care apar şi Stalin şi soldaţi ai Armatei Roşii. Spotul este  intitulat "Ultimul tren".

Donaţia făcută de Ambasada Rusiei în campania ”Cuminţenia Pământului” şi videoclipul lansat luni de instituţie a agitat spiritele pe Facebook.

O campanie ”Donează un cent pentru Rusia” a fost demarată marţi pe reţeaua de socializare, ”ca să nu rămânem datori aşa cum sunt ruşii faţă de noi cu nişte zeci de tone de aur”, iar o întâlnire a susţinătorilor ei este programată pentru marţi, la ora 17.00, în faţa reşedinţei misiunii diplomatice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.