Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că s-a decis susţinerea candidaturii la preşedinţie a lui Mircea Diaconu, ca independent, întrucât "opinia publică aşteaptă un preşedinte care să fie al tuturor românilor şi nu cel sprijinit de un anumit partid politic". "Este nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a explicat de ce a renunţat la candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

"Am renunţat la candidatura la prezidenţiale pentru a nu se mai spune că intenţia pe care noi am manifestat-o de a părăsi coaliţia este bazată pe decizia PSD-ului de a-şi desemna un candidat la prezidenţiale”, a spus preşedintele ALDE.

El a explicat că renunţarea la candidatură a fost luată în urma unor "evaluări", care "au demonstrat că există în momentul de faţă mai degrabă o aşteptare pentru un alt tip de candidatură".

"Pentru mine este mai importantă existenţa şi perspectiva, viitorul ALDE decât candidatura la prezidenţiale şi în al doilea rând am vrut să demonstrez că nu subiectul candidaturii la prezidenţiale este cel care ne desparte de PSD în acest moment”, a mai spus preşedintele ALDE.

El a spus că le-a propus colegilor să susţină un candidat indepenent, pe Mircea Diaconu, "având în vedere că opinia publică aşteapă un preşedinte care să fie al tuturor românilor şi nu cel sprijinit de un anumit partid politic".

"Cred că este nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. Mircea Diaconu ne-a spus că are nevoie de un sprijin logistic şi suntem dispuşi să-i acordăm acest srijin logistic pentru a-şi strânge semnăturile sau derula camapania de alegeri prezidenţiale, fără ca acest lucru să presupună ceva mai mult. Rămâne cu statutul de independent", a afirmat Tăriceanu.

El a spus că s-a decis constituirea unei alianţe electorale din care să facă parte ALDE şi PRO România pentur a susţine candidatura lui Mircea Diaconu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.