Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că secretarii de stat ai ALDE îşi vor păstra funcţiile “după cum le-o fi norocul”, evaluarea lor nefiind încheiată încă şi trebuie să îşi asume că sunt numiţi politic şi, dacă se impune, pleacă odată cu Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După cum le-o fi norocul! Unii da, alţii nu. Nu am avut această întâlnire cu secretarii de stat (pentru a fi evaluaţi – n.r.) Am pe masă un teanc mare de evaluări ale tuturor secretarilor de stat. Secretarii de stat sunt evaluaţi după patru criterii. O să facem discuţii individuale cu fiecare şi apoi vom hotărî cine continuă treaba şi cine nu, în funcţie de performanţă. Pentru noi criteriul de performanţă şi competenţă e foarte importantă”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, el a afirmat că secretarii de stat sunt numiţi politici şi pleacă odată cu Guvernul, iar cei competenţi vor rămâne în funcţii.

"Sunt funcţii politice secretarii de stat, nu sunt funcţii tehnice sau nu vreau să îi asimilez numai unei funcţii de tip tehnocrat, pentru că sunt numiţi politic, ei vin şi pleacă odată cu Guvernul. Cei care au capacitatea să îşi asume şi acest rol împreună cu componenta de competenţă sigur vor rămâne", a continuat acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.