Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, într-o emisiune difuzată de Digi 24, că, dacă se va cere în Biroul Politic al partidului retragerea sprijinului pentru Daniel Constantin, el s-ar abţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Liderii ALDE, convocaţi duminică în şedinţa Biroului Politic Central; ar putea fi retras sprijinul politic lui Daniel Constantin

”În momentul de faţă situaţia se prezintă în felul următor: într-un partid în care ai peste 35 de organizaţii judeţene care spun haideţi să organizăm congresul, oricine, chiar şi un copreşedinte, nu se poate opune unei astfel de iniţiative. În momentul de faţă, asta este situaţia. Noi am hotărât şi politic, dar şi prin statut că, după alegerile parlamentare, ţinem un congres, nimic altceva”, a declarat Tăriceanu despre situaţia din partid.

Întrebat dacă susţine varianta retragerii sprijinului politic pentru Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”A existat o astfel de propunere din partea unui coleg. Nu pot să vă spun care este sentimentul care predomină în momentul de faţă. O să avem în cursul zilei o discuţie mai largă într-un organism statutar şi dacă această chestiune se va mai ridica... Eu m-aş abţine într-o astfel de chestiune, pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcţie puternică. În acelaşi timp, nu pot să nu constat cu părere de rău anumite derapaje”.

Liderii ALDE se reunesc duminică după-amiază, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Biroului Politic Central pentru a stabili poziţia partidului în urma disputelor care au avut loc între copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, existând voci care cer retragerea sprijinului politic lui Constantin.

La ora 16.00 va avea loc o conferinţă de presă, la sala grupului parlamentar ALDE de la Camera Deputaţilor, care va succede şedinţei Biroului Politic Central.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.