Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi că, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece şi prim-ministrul va fi demis, coaliţia ar putea relua discuţiile cu UDMR pentru cooptarea acestora la guvernare, dar a precizat că nu va negocia cu maghiarii pentru voturi împotriva premierului în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu am spus că nu discutăm (cu UDMR – n.red.) şi nu am să vă spun că discutăm. În momentul de faţă, coaliţia majoritară este alcătuită din PSD şi ALDE. Nu avem ce să discutăm cu UDMR referitor la procedurile legate de demitere a premierului care a fost numit de coaliţie. Dacă pe viitor, după ce domnul Grindeanu va fi demis prin moţiunea de cenzură, cei de la UDMR vor arăta că au disponibilitate de a participa la coaliţie şi la guvernare, după cum ştiţi, acest lucru noi l-am discutat încă de anul trecut şi l-am anunţat şi ne-am arătat disponibilitatea şi sigur că acest lucru poate fi reluat ca discuţie”, a spus Călin popescu Tăriceanu.

El a mai precizat că este prea devreme să spună dacă actuala colaborare parlamentară a PSD şi ALDE cu UDMR s-ar putea transforma în colaborare guvernamentală.

”Dacă vor exista astfel de intenţii putem să discutăm, dar cred că în momentul acesta nu este factorul esenţial”, a susţinut Tăriceanu.

În schimb, liderul ALDE a negat orice discuţie cu PMP, atât în ceea ce priveşte susţinerea moţiunii de cenzură, cât şi cooptarea partidului lui Traian Băsescu la guvernare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.