Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că protestele faţă de OUG 7 sunt "o formă de manifestare a democraţiei", adăugând însă că în acest caz "funcţionează foarte bine diversiunea, dezinformarea". "Ce e rău în Ordonanţa 7? Că Secţia pentru investigarea magistraţilor este independentă?", se întreabă el. Totodată, el critică DNA, care "a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri şi de excese", şi pe Laura Codruţa Kovesi pentru un "deficit enorm" de integritate şi probitate profesională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ce e rău în Ordonanţa 7? Că Secţia pentru investigarea magistraţilor este independentă? Deci nu ne convine că e independentă, dacă e criticată ordonanţa 7? Faptul că această Secţie are procurori care sunt selectaţi pe baza unei proceduri transparente de către CSM care numeşte şeful acestei secţii, e mai bine să intervină factorul politic?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24.
 
Întrebat dacă a ştiut care este conţinutul Ordonanţei 7 înainte de adoptarea actului normativ, preşedintele Senatului a spus că ştia că prin ordonanţă urma să se înfiinţeze Secţia pentru investigarea infracţiunlor din Justiţie, care de fapt a fost înfiinţată în urmă cu câteva luni. 
 
"De conţinutul Ordonanţei 7 ştiam că urmează sigur să se înfiinţeze, aflasem de la ministrul de Justiţie că urmează să se înfiinţeze această Secţie, e o discuţie mai veche", a spus Tăriceanu.
 
Acesta a precizat că ţara "ar lua foc" dacă procurorul general ar fi ales după modelul procurorului şef al Parchetului European. 
 
"Dacă în România noi am face numirea procurorului şef prin negociere între partidele politice în Parlament, cred că toată lumea ar sări în sus, ar lua ţara foc şi după aia negocierea să se întâmple între Parlament şi Guvern. Asta am văzut la Parlamentul European, nu cred că este exemplu de bune practici. Deci Secţia, la noi, este aleasă de CSM, şeful Secţiei de CSM şi nu e bine. Atunci probabil că trebuie să luăm modelul european", a afirmat el.
 
Preşedintele Senatului a criticat pe Laura Codruţa Kovesi şi Direcţia Naţională Anticorupţie.
 
Tăriceanu a adăugat că în România "sunt sute de procurori care din punct de vedere profesional sunt bine pregătiţi, mai bine decât doamna Kovesi, cu un profil moral corect, cu integritate şi probitate profesională, ceea ce la doamna Kovesi, îmi pare rău, avem deficit enorm".
 

În ceea ce priveşte DNA, Tăriceanu a afirmat că această structură de parchet "a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri şi de excese care ies acum la suprafaţă".

 
El a catalogat protestele faţă de OUG 7 drept "o formă de manifestare a democraţiei care caracterizează societatea românească, ca o sporire a simţului civic", adăugând că în acest caz "funcţionează foarte bine diversiunea, dezinformarea şi oameni care sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării".
 
"Eu sunt siderat când văd că sunt oameni care susţin un procuror, adică România democratică e România procurorilor? Eu nu pot să cred, nu pot să accept, vine împotriva convingerilor mele cele mai profunde", a mai spus Tăriceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.