Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că preşedintele Klaus Iohannis nu a chemat partidele la consultări, ci le-a chemat pentru a le informa, motiv pentru care ALDE nu va participa la ”spectacolul mediatic” de la Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că am anticipat corect: preşedintele nu a chemat la consultare. O consultare, în accepţiunea mea, înseamnă să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Preşedintele a chemat ca să informeze partidele. Pentru asta, nu era nevie de o chemare la Cotroceni”, a declarat joi seară, la Digi 24, Călin Popescu Tăriceau.

Acesta a afirmat că ”scopul preşedintelui este diferit de cel  anunţat”.

”Este intenţia de a intra în campanie electorală, în jocul politic mai devreme, profitând de alegerile pentru Parlamentul European. Mai mult decât atât, eu am explicat şi de ce nu mergem. Nu mi se pare corect să particip la un spectacol mediatic”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a afirmat că preşedintele are ”o serioasă problemă de credibilitate” şi de moralitate, întrucât refuză să-l revoce pe Augustin Lazăr.

Încă de vineri liderul ALDE a anunţat că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. 

Reprezentanţii ALDE au fost invitaţi pentru vineri, la ora 12.00, la consultări la Cotroceni. 

Joi, Klaus Iohannis a avut consultări cu PNL, USR, PMP, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor pe tema situaţiei din Justiţie

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.