Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că sunt ambasadori acreditaţi la Bucureşti care ”au stat degeaba” şi nu au semnalat că există instituţii care îşi depăşesc atribuţiile afectând astfel respectarea Constituţiei şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei care sunt acreditaţi ambasadori la Bucureşti de ani de zile în mometul ăsta nu pot să recunoască că au stat degeaba la Bucureşti şi că au închis ochii şi că nu văd că sunt instituţii care funcţionează în afara cadrului legal şi constituţional şi care afecteză drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care nu ar fi admise în alt locuri din Uninea Europeană, dar în România sunt perfect tolerabile pentru ca această cruciadă împotriva corupţiei să îndreptăţească UE să spună «Uite, domnule, am avut un experiment în România şi experimentul a reuşit»”, a declarat copreşedintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că ”tabloul deplorabil” al democraţiei în România este ignorat de către Comisia Europeană cu complicitatea unor ambasadori acreditaţi la Bucureşti.

”Pe mine mă interesează ca România să fie o ţară în care oamenii să fie cu adevărat liberi, ca România să fie o ţară demnă şi o ţară suverană. Mă interesează în planul doi relaţia aceasta (cu amabasadele - n. red.). Îmi doresc să fie bună, dar nu cu orice preţ, adică România să fie o ţară plecată pe care europenii şi-o doresc lăsată undeva la marginea Europei”, a conchis Tăriceanu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.