Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că au avut loc ”discuţii exploratorii” cu UDMR, care vor continua şi în următoarele zile şi a apreciat că nu ar trebui ca alte grupuri parlamentare să încerce să blocheze ceea ce doreşte majoritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vă pot confirma. Am avut astăzi discuţii exploratorii (cu UDMR - n.r.) care vizează mai degrabă chestiuni pe termen scurt, şi nu problemele pe termen lung. O să continue discuţiile cu ei astăzi şi mâine şi, pe măsură ce vom avansa în conţinut, o să vă punem la curent", a declarat Tăriceanu. 
 
În opinia sa, nu ar trebui ca alte grupuri parlamentare să încerce să blocheze ceea ce doreşte majoritatea, respectiv să soluţioneze criza politică.
 
”Cred că şi ei consideră la fel că suntem într-o criză politică care trebuie într-un fel sau altul rezolvată. Şi când spun într-un fel sau altul, înseamnă un singur lucru - până la urmă demiterea primului-ministru şi trecerea la etapă următoare", a adăugat liderul ALDE.
 
Întrebat dacă ar putea fi probleme în negocierile cu UDMR legate de faptul că anul viitor se sărbătoreşte Centenarul Unirii, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "În viziunea mea, Centenarul de anul viitor n-ar trebui să fie o pierdică, din contră, ar trebui să ne găsească pe toţi care suntem cetăţeni români cu drepturi egale, fie că suntem români, fie că sunt de etnie maghiară, să ne găsească uniţi în sensul atingerii unor obiective pentru România ca ţară, care înseamnă în primul rând drepturile individuale, drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi, bineînţeles, nu în ultimul rând, chestiunile legate de bunăstare şi de convienţuire armonioasă”.
 
El a amintit că, atunci când a fost premier, a avut cu UDMR o relaţie foarte bună, solidă, care s-a bazat pe încredere reciprocă.
 
"S-a încercat câteva zile să se acrediteze ideea unui război între PSD şi PSD. De fapt, vedem că este cu totul şi cu totul altceva, că este vorba de o persoană, în speţă premierul căruia i s-a ridicat sprijinul politic, şi încercarea lui disperată de găsi o formulă cu care să îşi permită continuarea mandatului de prim-ministru în pofida pierderii suportului majorităţii parlamentare, lucru care este cu totul şi cu totul inedit. Eu aş fi preferat găsirea unei soluţii să zicem amiabile, să nu ajungem la moţiunea de cenzură, dar se pare că acesta este singura soluţie care poate să încheie criza politică”, a mai declarat Tăriceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.