Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am aflat rezultatul votului şi constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoştinţă că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la Curtea Constituţională şi îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să îşi depună semnăturile pe sesizarea Curţii pe care o vom pregăti imediat”, a declarat Tăriceanu, la scurt timp după aflarea rezultatului pentru preşedinţia Senatului.

Liderul ALDE a mai transmis că doreşte ca, de miercuri, să înceapă negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare pentru stabilirea componenţei Biroului Permanent.

“Vreau să vă aduc la cunoştinţă că prevederile articolului 125 alineatul 1 care spune foarte clar că propunerea de repartizare a celorlate funcţii din Biroul Permanent se stabileşte după alegerea preşedintelui, respectând configuraţia politică a Senatului rezultată din alegeri prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare şi ca atare vă invit ca mâine să procedăm la acest lucru, deci negocierile între reprezentaţii grupurile în aşa fel încât să putem face la următor punct de pe ordinea de zi votul pentru componenţa şi structura Biroului Permanent”, a mai spus Tăriceanu.

Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.