Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că rezultatul obţinut de către partidul său este unul mulţumitor, dacă se ia în considerare că partidul s-a constituit în urmă cu 10 luni şi este pentru prima dată când participă în alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce ne priveşte pe noi, rezultatul pe care l-am obţinut este unul care ne mulţumeşte, prin prisma faptului că suntem un partid creat în urmă cu aproximativ 10 luni. Este prima dată când participăm la alegeri. De aceea, în acest moment vreau să mulţumesc sutelor de mii de români care ne-au acordat încrederea şi vreau să mă angajez în faţa lor să nu-i dezamăgim”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El le-a cerut persoanelor care vor fi aleşi locali din partea ALDE să răsplătească votul primit de la alegători cu un comportament ireproşabil. ”Este pentru noi un moment important în care marcăm intrarea pe scena politică. Vreau să le mulţumesc nu numai alegătorilor – lor în primul rând – dar tuturor colegilor mei care prin străduinţa lor au făcut posibil acest rezultat”, a spus Tăriceanu.

În ce priveşte rezultatul alegerilor din Capitală, Tăriceanu a spus că ele sunt doar o confirmare parţială a speranţelor ALDE. ”Cu toate acestea, ne consacră ca o forţă politică care va fi într-o poziţie cu pondere mare, dacă nu chiar decisivă în alcătuirea majorităţii în viitorul Consiliu General al Bucureştiului”, crede Tăriceanu.

La rândul său, copreşedintele Daniel Constantin a spus că rezultatul este confirmarea că ALDE este al treilea partid ca importanţă. ”Suntem un partid pregătit pentru alegerile parlamentare, cu un scor care ne dă speranţe că putem şi mai bine”, a spus Constantin.

”Fiecare vot pe care ALDE şi cu mine l-am obţinut aici, în Bucureşti, reflectă voinţa unui cetăţean liber care a făcut această alegere în mod reflectat şi întemeiat pe convingeri personale. De aceea, fiecare vot pe care l-am obţinut este pentru noi extrem de preţios. Împreună cu cei care ne-au votat astăzi şi cărora le sunt profund recunoscător, vom îndrăzni mai mult la toamnă”, a spus şi candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei, Daniel Barbu.

Potrivit unui exit-poll realizat de IRES, Daniel Barbu s-a clasat pe locul 5 în cursa pentru Capitală, cu un scor de 3,9%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.