Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reclamat, miercuri, un ”atac extrem de grav” al PSD asupra întregului ALDE, nu numai asupra unor parlamentari şi a vorbit despre ”încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că Teodor Meşeşcanu ”are suficientă experienţă să îşi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată” să accepte propunerea PSD de a fi susţinut pentru a prelua şefia senatului.

”Cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe.Ştiţi vorba aceea românească: «Capul face capul trage»”, a spus liderul ALDE.

Acesta a reclamat un atac al PSD nu doar asupra unor parlamentari ALDE, ci asupra întreguui partid.

”Acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a spus că se bucură că parlamentarii ALDE ”au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că propunerea oficială a formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Ion Popa, precizând că persoanele care acceptă funcţii în Guvern, Parlament sau alte instituţii, fără acceptul sau susţinerea partidului, vor fi excluse.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, luni, demisia de la conducerea Senatului.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că social-democraţii au decis să susţină candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru că postul a fost al acestui partid. ”Am vrut să arătăm că suntem corecţi până la capăt”, a spus Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.