Ministrul Mediului Tanczos Barna a explicat, chestionat despre incidentul cu activiştii de mediu de la Comunitatea Declic la „Caravana ruşinii”, o acţiune desfăşurată în 22 de oraşe şi comune din judeţele Harghita şi Covasna, că în niciun caz nu poate fi vorba de o altercaţie. Acesta a adăugat că s-a adresat în limba maghiară persoanelor care au dus o campanie în limba maghiară în satul respectiv, spunând lucruri neadevărate, însă pe filmarea live de pe pagina de Facebook a organizaţiei de mediu a vorbit în limba română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În niciun caz nu a fost nicio altercaţie. Putem avea multe tipuri de altercaţii, altercaţii de idei, altercaţii de păreri, altercaţie verbală. În niciun caz nu a fost nicio altercaţie. M-am adresat în limba maghiară acelor persoane care toată ziua au dus o campanie în limba maghiară în satul respectiv, spunând lucruri neadevărate. Atât”, a afirmat Tánczos Barna, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, ce explicaţii poate da privind acea altercaţie cu anumiţi activişti de mediu de la Comunitatea Declic care i-au cerut demisia.

Chestionat despre faptul că nu le-ar fi răspuns activiştilor de mediu în limba română, ministrul Mediului a răspuns: „Este un neadevăr”.

„Se vede în filmare că m-am adresat acelor activişti în limba română. În filmare se vede că, în momentul în care m-au rugat să vorbesc în direct la ei pe Facebook, am vorbit în limba română. Deci se vede foarte clar”, a completat Barna.

Comunitatea Declic cere liderului UDMR, Kelemen Hunor, şi premierului Nicolae Ciucă să îi retragă sprijinul politic, respectiv să îl demită pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe care-l acuză că a iscat scandal în timpul unei manifestări care a avut loc în locaitatea sa natală. ”Nu mai poate fi un partener de dialog cu societatea civilă”, au transmis reprezentanţii organizaţiei.

Organizaţia consideră că Tanczos Barna nu mai poate fi un partener de dialog cu societatea civilă după scandalul iscat, sâmbătă, de el însuşi în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor.

„Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic şi a refuzat dialogul civilizat, în Sâncrăieni, satul său natal, în timp ce mai mulţi localnici care au venit odată cu el adresau injurii activiştilor de mediu”, au transmis reprezentanţii organizaţiei, care au publicat imagini de la evenimentul invocat. 

„Caravana ruşinii” a fost o acţiune paşnică a comunităţii Declic, desfăşurată în  22 de oraşe şi comune din judeţele Harghita şi Covasna. 

Caravana a plecat, vineri, din Piaţa Constituţiei, din apropierea Ministerului Mediului. Acţiunea a fost menită să arate adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale. 

În schimb, grupurile parlamentare ale UDMR au transmis că este nefondată campania de dezinformare lansată împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, potrivit căreia ministrul nu asigură protecţia parcurilor naţionale. Aleşii condamnă ferm astfel de atitudine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.