Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că, liberalii au decis în Biroul Politic Naţional să meargă în coaliţie cu două variante privind majorarea pensiilor. Prima ar fi „o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor”, iar a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%. Cele două propuneri vor fi discutate într-o şedinţă a coaliţiei care va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a adăugat Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Alte subiecte atinse în această şedinţă a BPN au fost legate de pensii, unde au fost şi există două propuneri concrete care vizează creşterea de 15% propusă de PNL. Prima dintre ele vizează o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor. Cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca cele două să fie două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare şi să se aleagă soluţia oportună şi sustenabilă din punct de vedere bugetar”, a declarat Ionuţ Stroe, după şedinţa de miercuri a Biroului Politic Naţional al PNL.

El a adăugat că PNL a spus foarte clar şi crede că „15 procente ar trebui să fie borna la care se vor mări pensiile” şi a adăugat că cele două variante vor fi discutate în interiorul coaliţiei.

„Poate fi o soluţie să creştem bugetul pensiilor cu 15%. Cum la fel există posibilitatea o creştere a tuturor pensiilor cu 15%. De la 2.000 la 3.000 lei, dacă eliminăm impozitarea, e o creştere de 15%.”, a mai explicat liberalul.

Acesta a mai spus că rămâne de văzut care va fi cea mai bună variantă, „având în vedere faptul că trebuie să ne încadrăm în buget, că sunt mulţi pensionari afectaţi”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri la Teleorman, că în acest moment a fost decis, împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15%, dar asta nu înseamnă cp social-democraţii vor accepta ca punctul de pensie să fie mărit cu 15 procente, la fel la toată lumea, pentru că este total incorect.

„Avem punctul nostru de vedere în ceea ce priveşte mărirea pensiilor. În acest moment s-a hotărât, împreună cu ministrul de Finanţe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea”, a explicat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.