Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, întrebat despre mesajele contradictorii privind economia la energie electrică transmise la finalul săptămânii trecute de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi de prim-vicepreşedintele formaţiunii Rareş Bogdan, că poziţia oficială a PNL a fost prezentată de către primul ministru. ”Nimeni nu-şi doreşte să impună raţionalizare”, susţine oficialul PNL

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poziţia oficială a Partidului Naţional Liberal a fost foarte clar exprimată de premierul Ciucă, sâmbătă. El este preşedintele PNL şi premier în acelaşi timp, iar apelul către populaţie pentru cumpătare, pentru eliminarea risipei, pentru economisire, pentru o cât mai bună gestionare a resurselor de care dispunem – noi, în comparaţie cu alte state chiar dispunem, rezerva de gaze în momentul de faţă este una mult superioară altor state – este un lucru absolut normal. Eu cred în măsuri voluntare de economisire, ale populaţiei şi ale companiilor, în condiţiile în care preţurile sunt mari”, a declarat Ionuţ Stroe, luni seară, la Antena 3.
 
El a amintit că există un apel european ”la solidaritate, la un efort comun, la cumpătare”, subliniind că apelul premierului în acest sens nu trebuie interpretat ”în altă cheie”.
 
”Nimeni nu-şi doreşte să impună raţionalizare, nimeni nu-şi doreşte să ajungem în momente în care să regretăm cumva că nu ne-am pregătit şi iar ne-a luat pe nepregătite, de asta cred că în acest moment, aceste bonificaţii din partea statului – pentru că este vorba de nişte bonificaţii pe care Guvernul îşi doreşte să le ofere celor care în mod voluntar se conformează şi adoptă măsuri de economisire – nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni”, a afirmat reprezentantul PNL. 
 
Prim-ministrul a vorbit, în discursul ţinut duminică la Ţebea, despre faptul că România se află în faţa unei ierni grele, dar ”va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi”, pentru că autorităţile sunt ”pregătite pentru orice scenariu”, el făcând un apel către populaţie pentru ca aceasta să nu facă risipă de energie.
 
”Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a afirmat Nicolae Ciucă.
 
În aceeaşi zi, la Venus, Rareş Bogdan le transmitea tinerilor din PNL că nu trebuie să oprească apa atunci când se spală pe dinţi şi nici să stea iarna la 19 grade Celsius în casă. 
 
”Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la... adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade. Să fiţi raţionali, să fiţi echilibraţi, să înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeţi în păcatul extrem”, le-a spus Rareş Bogdan sâmbătă, tinerilor liberali la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PNL.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.