Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a comentat marţi, la Digi 24, opiniile conform cărora PSD a fost partidul care şi-a impus mai des punctul de vedere în coaliţie, afirmând că este ”o temă întreţinută public, în mod artificial”, iar coaliţia PNL-PSD a fost un ”compromis istoric, dar unul necesar”. El a declarat că cercetările sociologice nu au niciun fel de relevanţă în ceea ce priveşte deciziile PNL, întrebat despre eventuale câştiguri electorale ale PNL în cazul scoaterii UDMR de la guvernare şi sondaje care ar arăta că un astfel de demers ar fi benefic pentru liberali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a negat existenîa unor discuţii în PNL despre posibilitatea scoaterii UDMR de la guvernare, inclusiv cu câştiguri electorale pentru PNL.

”În structurile de conducere ale PNL, niciodată o asemenea temă nu a fost pe agendă”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat dacă au fost luate în calcul sondaje care să arate că ar fi benefic pentru PNL ca UDMR să nu mai facă parte din coaliţie, Stroe a replicat: ”Cercetările sociologice nu au niciun fel de relevanţă în ceea ce priveşte deciziile PNL. V-am spus, nu a existat această discuţie referitoare la aceste pretenţii”.

Solicitat să precizeze dacă în cercetările acestea sociologice, există un punct în care, dacă UDMR iese de la guvernare, PNL câştigă de exemplu, 6 procente, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că nu-şi aduce aminte ”să fi avut vreo analiză pe acestă chestiune , referitoare la cum se referă în scorul PNL ieşirea UDMR de la guvernare sau alte chestiuni”.

El a comentat şi opiniile conform cărora PSD a fost partidul care şi-a impus mai des punctul de vedere în coaliţie, deşi PNL are premierul. 

”Există, într-adevăr o temă întreţinută public, în mod artificial, din punctul nostru de vedere, cum că PSD ar fi cel avantajat din această chestiune. Eu pot să vă spun că, pornind de la faptul că această coaliţie, PNL-PSD .a fost un compromis istoric, dar unul necesar, apropo, în mod evident că ambele partide a trebuit să lase de la ele. Eu nu vreau să le dau apă la moară celor care văd doar această luptă politică oarbă dintre partide, care câştigă mai mult, care este avantajat, cine ia portofoliul. Aceste lucruri s-au tranşat în momentul în care s-a făcut acest compromis şi s-a realizat această coaliţie”, a afirmat Ionuţ Stroe.

De asemenea, a subliniat că cel mai important lucru, în momentul de faţă, este asigurarea guvernării.

”Coaliţia aceasta, apropo de cine câştigă şi cine pierde, este un test de maturitate pentru aceste partide politice. Nu este o joacă de-a celui care are mai multe ministere sau este avantajat de o funcţie sau alta. Noi, până în momentul de faţă, am avut premierul, acum merge la PSD. De exemplu, ei au avut Ministerul de Finanţe, acum ne revine nouă, ei a u avut Transporturile, la fel. Deci, nu cred că este loc de vreo comparaţie, nu vreau să dau apă la moară celor care, că sunt şi de-o parte şi de alta, că vezi-doamne este avantajat PNL, că are mai multe ministere, că este avantajat PSD-ul. Nu, aceste teme cad în plan secund când vine vorba de guvernare”, a conchis Ionuţ Stroe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.