Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a acuzat PSD că duce o campanie împotriva liberalilor pe subiectul energiei şi le reaminteşte social-democraţilor de celebra OUG 114, din era Liviu Dragnea, care a destabilizat complet piaţa. Reacţia acestuia vine în contextul în care Marcel Ciolacu declara că liberalizarea pieţei energiei a fost o decizie „tragică” al cărei efect a fost „reinventarea băieţilor deştepţi” din acest domeniu şi a unei postări pe pagina de Facebook a PSD în care partidul transmitea PNL că guvernarea de dreapta a liberalizat „excepţional” piaţa energiei măsură executată de către liberalul Virgil Popescu. „Aţi înfrânt România”, arată mesajul postat pe reţeaua de socializare de către PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„«Cine uită trecutul e «condamnat» să îl repete». Acesta e un citat care se potriveşte foarte bine în contextul campaniei desfăşurate de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. Să ne amintim unde am fost şi unde nu ne mai dorim să ajungem”, a scris Ionuţ Stroe, miercuri pe Facebook.
 
Acesta prezintă şi o scurtă cronologie privind măsurile PSD luate în perioada când la conducerea PSD era Liviu Dragnea, cum ar fi faimoasa OUG 114 care a dezechilibrat complet piaţa energiei.
 
„O cronologie scurtă: În 2018, sub conducerea domnului Dragnea, PSD adopta celebra OUG 114, care a dezechilibrat complet piaţa. A blocat investiţiile din energie şi tot ce a «reuşit» a fost să ne facă mai dependenţi de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependenţă. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanţă care ne-a şi adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Iar astăzi asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare deosebit de importantă pentru ţara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Şi aceasta este o reuşită de necontestat a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Energiei Virgil Popescu”, a mai spus Stroe.
 
El a adăugat că PNL nu intră în niciun joc de imagine pe subiectul măsurilor în energie, în contextul crizei energetice de la nivel global.
 
„Înţelegem dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internaţională, trebuie să asigurăm României stabilitate şi o guvernare responsabilă. Acestea este o scurtă poveste pentru cei care ştiu că graficele nu ascund adevărul absolut şi uneori ai nevoie şi de context”, a conchis Stroe.
 
Reacţia purtătorului de cuvânt al PNL vine în contextul în care, PSD a acuzat că guvernarea de dreapta a decis liberalizarea pieţei energiei.
 
„Bravo guvernării de dreapta, aţi reuşit o liberalizare excepţională a energiei! Toţi cei care trebuiau să câştige, au câştigat cât pentru zece vieţi. Aţi înfrânt România!”, arată postarea de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.