Stelian Tănase: De ce este non-combat între PNL şi PSD? Nu au chef să se caftească. Ar vrea să împartă plăcinta şi să evite un război în 2024. În capul lor e să meargă împreună în alegeri ca să nu existe pierderi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”De ce este acest non-combat politic în România de vreo doi ani între PNL şi PSD?  Pentru că aceste partide au îmbătrânit, este un schimb de generaţii care nu s-a efectuat la timp. Ideea liderilor celor două partide este să nu se mai bată între ei, ci să-şi împartă plăcinta. Şi, atunci, merg împreună în alegeri, primii 100 de oameni din fiecare partid se aleg - ceea ce este esenţial, restul nu contează. Vor fi oricum la guvernare, vor fi în poziţii cheie în Parlament. ”De ce să ne batem şi să riscăm o catastrofă?” Asta e în capul lor: să meargă împreună în alegeri ca să nu existe pierderi. E win-win situation (situaţie reciproc avantajoasă -n.r.). Nu au chef să se caftească”, a declarat Stelian Tănase, la Prima TV. 
 
Politologul susţine că o candidatură comună PSD-PNL la alegerile parlamentare de anul viitor ar însemna ”o nenorocire” pentru democraţie. 
 
”Avem această generaţie obosită care ar vrea să împartă plăcinta şi să evite un război în 2024. Deci s-ar putea să avem o participare la grămadă a PSD cu PNL. Ei sunt înclinaţi să meargă de mână, ceea ce este o nenorocire pentru democraţie. Democraţia înseamnă putere şi opoziţie, împărţirea clară a rolurilor. Dacă nu ai această bătălie, ce ţară democratică e asta? E un risc enorm această monstruoasă coaliţie. Riscă să distrugă şi firicelul acesta de democraţie pe care noi îl dezvoltăm de 30 de ani”, a adăugat scriitorul.  
 
Cât despre noul guvern condus de Marcel Ciolacu, Stelian Tănase a spus: ”Este un guvern de alegeri. Toate deciziile vor fi subordonate intereselor electorale, PSD având interese electorale foarte specifice, anul viitor fiind patru rânduri de alegeri. În spatele vorbelor este acest interers esential, primordial: de a câştiga alegerile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.