Deputatul USR PLUS Stelian Ion afirmă că viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR va desfiinţa rapid Secţia specială de investigare a magistraţilor, înfiinţată în timpul guvernării PSD. El evită să spună dacă va prelua Ministerul Justiţiei, dar recunoaşte că "există o listă" pe care este nominalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Ion a declarat, la RFI, că Secţia Specială de anchetare a magistraţilor va fi desfiinţată de viitorul Guvern:.

"O desfiinţăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuţii şi aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desfiinţarea Secţiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele şi de o parte, şi de alta, cunoaştem şi opiniile magistraţilor şi opiniile specialiştilor, avocaţilor, societăţii civile, opiniile emise de instituţii internaţionale (...) şi atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile (...). Noi ne ţinem de promisiuni şi ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid", a susţinut el.

Întrebat dacă va prelua funcţia de ministru al Justiţiei, deputatul USR PLUS a evitat un răspuns tranşant: "Există o listă, sunt şi eu nominalizat şi alături de alţi colegi foarte buni, am încredere în ei, se va lua o decizie în acest sens (...). Nu am avut niciodată un obiectiv din a obţine un portofoliu la Ministerul Justiţiei, însă în perioada care a trecut mi-am dat seama că fără o implicare foarte-foarte mare pe partea asta, nu poţi muta lucrurile".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.