Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de susţinători ai Dianei Şoşoacă. Deputatul USR a adăufat că a cerut deja Biroului Electoral Municipal să îi fie confirmată această informaţie, după care va face o sesizare penală la Parchet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor este o bună ocazie de a interacţiona cu oamenii, de a primi sfaturi, idei, critici. Din păcate, unii candidaţi folosesc ocazia aceasta pentru a mai comite câte o fraudă, câte o infracţiune. Am fost sesizat că numele meu ar fi înscris în listele de susţinători ai partidului Dianei Şoşoacă. Şi nu doar semnătura mea, ci şi semnăturile altor colegi din USR Constanţa ar fi fost falsificate de adepţii şoşocişti”, a scris Stelian Ion, duminică pe Facebook.

El a mai spus că a cerut deja Biroului Electoral Municipal să îi fie confirmată această informaţie, după care va face o sesizare penală la Parchet.

„Trecând peste ridicolul şi gravitatea situaţiei, am solicitat deja Biroului Electoral Municipal să îmi confirme informaţia, după care voi înainta către parchet o sesizare penală. România nu poată fi schimbată de astfel de specimene certate cu legea, de hoţi la drumul mare. Trebuie să fim foarte atenţi la aceste alegeri. Cu siguranţă vor mai fi şi alte tentative de fraudă electorală, dar vom păzi fiecare vot, iar cei care vor încerca să fure voturile oamenilor vor fi sancţionaţi”, a conchis Stelian Ion.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei, deoarece a găsit probleme multiple la listele de semnături depuse de Diana Şoşoacă. Aceasta a acuzat că respingerea candidaturii ei este din ordinul dat de liderul PSD Marcel Ciolacu şi că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti este cea mai coruptă instituţie din România.

„Concluzionând, din numărul de 19.344 susţinători depus de candidat se elimină un număr de 1.462 susţinători cu privire la care s-au identificat erori, rezultând un număr de 17.882 susţinători, insuficient pentru a atinge numărul minim de susţinători prevăzut de lege. Respinge candidatura doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă din partea Partidului S.O.S. România pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti”, arată decizia Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.