Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea s-a întrebat de ce în alte state este aplicat impozitul progresiv, în timp ce „mediul de afaceri, în special investitorii străini din România, susţin cota unică printr-o scrisoare semnată de asociaţii prestigioase”. „Dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoişti cu proprii cetăţeni şi nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică?”, se mai întreabă social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mediul de afaceri, în special investitorii străini din România, susţin cota unică printr-o scrisoare semnată de asociaţii prestigioase. Curios din fire, am constatat că în niciuna din ţările de provenienţă a investitorilor nu se aplică cota unică. Şi atunci pun câteva întrebări de bun simţ: de ce se aplică impozitarea progresivă şi nu cota unică în aceste state? Dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoişti cu proprii cetăţeni şi nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică? Sau echitatea socială, solidaritatea sunt valori importante în societăţile de unde provin investitorii străini?”, a scirs Ştefan Radu Oprea, vineri pe Facebook.
 
Social-democratul a mai spus că „economia românească are foarte mare nevoie de investiţii străine, mai ales de cele orientate către export, dar ele trebuie să contribuie echitabil la dezvoltarea unei economii de piaţă competitive”.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.