Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat că actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, care în urmă cu o săptămână a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD Timiş, are datoria să candideze şi să câştige alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost preşedintele organizaţiei Timiş a PSD, până m-a dat Dragnea afară prin  2017. În 2016 am reuşit, nu era USR la locale, în Timiş, şi am reuşit să bat  dreapta unită. Am câştigat cu 5 procente în faţa dreptei, în Timiş. Am ajuns  preşedintele Consiliului judeţean. Ok, a fost acea istorie, am plecat, am revenit în partid în 2020. Acum ştafeta a fost preluată de Simonis care are datoria, ca orice preşedinte  de filială, să câştige alegerile. Timişul se poate câştiga în acest moment şi vom face acest lucru în Timiş şi în alte judeţe care dintr-o neglijenţă, poate, în 2020 au fost pierdute, gen Caraş-Severin, Giurgiu, Vrancea, Maramureş, pe care în acest moment dorim foarte mult să le câştigăm. Vom depune eforturi să facem acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Întrebat dacă PSD Timiş este noul grup de la Cluj, Grindeanu a răspuns negativ.

”Nu. Eu sunt prim-vicepreşedinte la nivel naţional, sigur, organizaţia locală din care fac parte e în Timiş. Simonis e preşedintele interimar, a fost lider de grup, eu cred că a venit natural această chestiune, nu e preşedinte ales de plen, e vicepreşedinte, de fapt, cu rol de preşedinte. Eu cred că îşi face foarte bine treaba la Camera Deputaţilor şi îşi va face foarte bine treaba şi în filială. Eu nu am spus aiurea că e de datoria lui şi a noastră, în special a celor care sunt acolo zi de zi la  Timiş, să câştige alegerile, să câştige Consiliul Judeţean Timiş. E posibil, acest lucru s-a întâmplat în 2016, în condiţii mai grele, fiindcă era o bătălie în doi atunci şi totuşi, electoratul în Transilvania şi Banat mai degrabă e de dreapta şi am câştigat. Acum e o bătălie în trei, trei jumate să zicem, că e şi AUR. Pare mai accesibilă victoria acum în 2024”, a precizat Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că Simonic, ca şi căpitan de echipă are datoria de a candida la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

”Simonis e căpitan de echipă la Timiş, toată lumea trebuie să se încoloneze şi să câştige alegerile. Nu există, şi asta o spun eu, nu trebuie să o spună Marcel Ciolacu sau Paul Stănescu sau alţii, nu există altă variantă pentru organizaţie, decât să câştige Consiliul Judeţean. Punct”, a declarat Grindeanu.

De altfel, în urmă cu o săptămână, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Alfred Simonis că va trebui să candideze pentru această funcţie.

”Dacă  Alfred Simonis nu îşi asumă candidatura la Consiliul Judeţean Timiş, vin eu şi candidez la Consiliul Judeţean”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Tot atunci, Simonis a răspuns la o întrebare despre candidatura sa la CJ Timiş, că, dacă se va încadra, va candida, dar dacă măsurătorile vor arăta că o altă personalitate are mai multe şanse, PSD se va reorganiza.

”Fiind preşedintele PSD Timiş, evident, că mă încadrez la candidatura pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Dacă măsurătorile vor arată că o altă personalitate are şanse mai mari decât mine, ne vom reorganiza”, a spus Simonis în urmă cu o săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.