Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Digi24, despre preluarea de către Marcel Ciolacu a şefiei Executivului, la rotaţia de anul viitor, că este o decizie luată în unanimitate în urmă cu un an, în partid şi că nu are nici cel mai mic semn de întrebare că ceea ce s-au angajat partidele, în noiembrie 2021 nu se va întâmpla. Grindeanu a mai spus că, în opinia sa, colaborarea în interiorul guvernului, indiferent de culoarea politică, e una bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, să vină în mai anul viitor pe funcţia de prim-ministru este deja o propunere votată în partid. Este o decizie luată în unanimitate în urmă cu un an”, a spus Grindeanu, despre rotaţia premierilor, anul viitor, potrivit protocolului coaliţiei de guvernare. Întrebat dacă are încredere că PNL îşi va respecta promisiunea, Grindeanu a spus: Eu am încredere în PSD. Când se semnează un protocol te aştepţi să se ţină de el. Nu am până în acest moment nici cel mai mic semn de întrebare că ceea ce ne-am angajat în noiembrie 2021 nu se va întâmpla”. Sorin Grindeanu a fost întrebat şi dacă PSD ia în calcul să iasă de la guvernare, dacă PNL continuă cu acelaşi premier. ”Cred că se va ţine toată lumea de acel protocol semnat în 2021”, a afirmat ministrul Transporturilor. Despre relaţia din coaliţia de guvernare, Grindeanu a afirmat că nu există fricţiuni. ”Colaborarea în interiorul guvernului, indiferent de culoarea politică, e una bună. Eu nu am întâlnit probleme atunci când am propus ceva. Nu există aceste fricţiuni”, a spus el. Despre remaniere, ministrul a afirmat că remanierile ”se fac, nu se discută”. ”Dacă premierul are asemenea propuneri, le discutăm şi vom lua deciziile. Până acum vă asigură că nu s-a discutat în coaliţie despre remaniere. Nimeni nu e de neînlocuit. Dar aş aşeza aceste discuţii într-o formă constructivă. În momentul în care se face o evaluare, prim-ministrul are acest atribut. Dacă va considera că e nevoie de o remaniere, o va face. Sunt convins că nu are niciun fel de motiv ca atunci când vede că un domeniu nu funcţionează, să nu propună înlocuirea unui ministru”, a afirmat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.