Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că este optimist, după ce Parlamentul European a adoptat rezoluţia prin care este cerută intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, deoarece ţara noastră merită să fie acolo, mai ales că îndeplineşte demult condiţiile pentru aderare. Întrebat cum vede faptul că Olanda se opune încă acestui lucru, prim-vicepreşedintele PSD a precizat că eurodeputaţii olandezi, din câte cunoaşte el, s-au abţinut de la vot, nu au votat împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucur că această rezoluţie pornită de la grupul socialiştilor a fost adoptată. E un pas important. Ştiu foarte bine de la ministrul de Interne, a făcut şi o informare în Guvern, că în perioada următoare sunt câteva puncte esenţiale pe care trebuie să le atingem. Ştiu că a ieşit foarte bine acea evaluare săptămâna trecută a experţilor vis-a vis de capacitatea noastră tehnică. De asemenea, e Consiliul JAI. Va merge domnul ministru de Interne să susţină cauza. Sunt optimist din acest punct de vedere. Am înţeles că s-au abţinut (europarlamentarii din Olanda - n.r.), nu s-a opus”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat marţi la Parlament, cum vede faptul că olandezii încă nu ar dori ca România să adere la Schengen.

El a mai spus că România merită să fie în Schengen, mai ales că îndeplineşte de mult timp toate condiţiile necesare.

„Haideţi să vedem în perioada următoare, dar rămân optimist şi nu îmi schimb punctul de vedere, mai ales că România merită să fie în Schengen. România împlineşte de mulţi ani toate aceste criterii şi trebuie să fim acolo. Am mai avut, cel puţin în ultimii 7-10 ani, echipe de experţi care au venit să vadă pe câteva zone punctuale dacă îndeplinim aceste criterii. Noi trebuie să fim acolo şi eforturi se fac şi trebuie să fie recunoscute. Ar fi o recunoaşterea a statutului nostru în UE”, a conchis Grindeanu.

Parlamentul European a votat marţi rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi „pentru”, 49 „împotrivă” şi 43 abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.