Deputatul PSD Sorin Grindeanu a comentat, miercuri, informaţia potrivit căreia liberalii nu îl doresc în viitorul Executiv PNL-PSD, pentru că a fost cel care a iniţiat Ordonanţa 13. El spune că nu s-a discutat niciun moment despre acest lucru. Sorin Grindeanu a spus că mandatul PSD este ca, în urma acestor negocieri, să se ajungă la un premier PSD şi a precizat că se doreşte ca negocierile pe programul de guvernare să se finalizeze la sfârşitul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă puneţi să comentez surse. Am fost la toate întâlnirile, unele care nu au avut loc, aşa cum ştiţi şi nu s-a discutat aşa ceva o secundă”, a spus Grindeanu, despre informaţiile potrivit cărora PNL nu îl doreşte ministru într-o formulă de guvernare PNL-PSD pentru că este iniţiatorul Ordonanţei 13 privind graţierea. 

”Vă amintesc că eu am fost cel cel care a dat Ordonanţa 14”, a mai spus el. 

Sorin Grindeanu a precizat că există mai multe componente ale acestor negocieri, el fiind cel care care coordonează negocierile pe programul de guvernare, iar secretarul general coordonează negocierile politice. 

Despre susţinerea lui Florin Cîţu ca premier, în viitorul Guvern, Grindeanu a spus că ”au fost mai multe scenarii care s-au discutat şi că până nu se ajunge la acel scenariu care să fie pus în practică, discutăm speculaţii.

”Nu a fost, din câte îmi aduc aminte, în discuţie o asemenea variantă”, a afirmat el, arătând că mandatul PSD este clar şi nu poate discuta nimic în afara lui. 

Despre susţinerea de către PSD a unui premier independent, Grindeanu a spus că în momentul în care negocierile ajung la un numitor comun, liderii PSD vor merge în faţa partidului pentru un acord.

”Mandatul pe care noi l-am primit din partea Consiliului Naţional este ca, în urma acestor negocieri, PSD-ul să dea premier”m a arătat el.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.