Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a demisionat din Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN). În demisia adresată preşedintelui ASSN, Remus Pricopie, Cîmpeanu a scris: ”Vă rog să luati act de renunţarea mea unilaterală la calitatea de membru titular al instituţiei pe care cu dezonoare o conduceţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a demisionat începând cu 6 august.

”Vă rog să luati act de renunţarea mea unilaterală la calitatea de memmbru titular al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie pe care cu dezonoare o conduceţi”, a scris Cîmpean în demisia adresată preşedintelui ASSN, Remus Pricopie.

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost înfiinţată în anul 2012, sub numele iniţial de Academia de Ştiinţe Militare, fiind definită, potrivit legii de funcţionare, ca ”instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”. 

Membrii titulari ai Academiei beneficiază de o indemnizaţie viageră ce reprezintă 50% din salariul mediu pe economie. Calitatea de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale este păstrată pe viaţă, conform statutului Academiei.

George Maior, fostul director al SRI, a fost ales preşedinte al Academiei în ianuarie 2015, însă în august s-a autosuspendat de la conducerea ASSN, după numirea sa ca ambasador al României în Statele Unite.

ASSN a fost înfinţată la iniţiativa lui Gabriel Oprea. La insistenţele jurnaliştilor, în august 2016 a fost publicată lista celor 22 de membri, vizibilă în prezent pe site-ul instituţiei.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.