Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că nu ştie dacă Mircea Geoană îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale pe o platformă politică sau ca independent şi a precizat că acesta are marele avantaj că are profil de prezidenţiabil, din perspectiva candidaturii trecute dar şi pentru că vine şi din zona NATO. ”Din punctul meu de vedere, poate fi un candidat bun”, a mai spus Stroe, el afirmând că e mult prea devreme să ne pronunţăm în legătură cu alegerile prezidenţiale de peste un an. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a comentat, luni seară, sondajul INSCOP realizat pentru News.ro, care îl clasează pe Mircea Geoană pe primul loc la alegerile prezidenţiale, ca independent. Grindeanu afirmă că în anul electoral care va urma va conta foarte mult structura de partid. ”Exclud ca un candidat independent să poată să intre în turul doi fără să fie susţinut”, a declarat Grideanu. Acesta a comentat, de asemenea, ascensiunea AUR şi a precizat că românii trebuie să ştie că este benefică apartenenţa ţării la Uniunea Europeană şi ar trebui să nu pice ”în capcana acestor cântece de sirenă, naţionalisto-populiste, care par tot mai puternice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Grindeanu: Exclud ca un candidat independent să poată să intre în turul doi fără să fie susţinut / E benefic pentru România să fie parte a UE şi să nu picăm în capcana acestor cântece de sirenă, naţionalisto-populiste, care par tot mai puternice
CITEȘTE ȘI Prim-vicepreşedinte PSD: Astăzi, când vorbim, cred că e corect să candidăm pe liste separate, mai ales dacă vorbim de europarlamentare, când vorbim de familii europene diferite

Ionuţ Stroe a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, dacă Mircea Geoană poate fi favorit la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

”E mult prea devreme să ne pronunţăm în legătură cu alegerile prezidenţiale de peste un an. Deci, practic, cadrul, contextul socio-economic, politic, vor fi cu totul altele, temele vor fi cu totul altele la anul”, a spus Ionuţ Stroe. Liberalul a mai precizat că nu ştie dacă ”Mircea Geoană îşi doreşte această candidatură pe o platformă politică sau ca independent”. Despre şansele acestuia, Ionuţ Stroe a spus: ”Mircea Geoană are marele avantaj că are profil de prezidenţiabil, a concurat cu succes de câteva ori, apropo de ce s-a întâmplat în 2009, pentru această funcţie, ba mai mult, vine din zona NATO, lucru care practic îl validează această opţiune a dânsului. Nici nu ştiu dacă va candida, până la urmă. Din punctul meu de vedere, poate fi un candidat bun”, a spus Stroe.

Ionuţ Stroe a menţionat că ”cifrele nu sunt nici reale şi nici unele pe care să poţi să facă o analiză apropo de ce se va întâmpla peste un an de zile”.

”E prematur, gândiţi-vă că premierul Ciucă vine după o perioadă extrem de grea, guvernarea erodează în general”, a declarat Ionuţ Stroe, el arătând că ”un an de zile poate fi pentru un candidat suficient pentru a câştiga prezidenţialele”. A

ctualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News,ro. Acelaşi sondaj indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot. Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană. ”Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.