Camera Deputaţilor a respins, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea, după ce aprobase cererea de reţinere a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost secret exprimat prin bile. S-au înregistrat 120 de voturi ”pentru” încuviinţarea solicitării de arestare preventivă a deputatului PSD şi 105 voturi ”împotrivă”.

Solicitarea a fost respinsă însă pentru că erau necesare 122 de voturi favorabile pentru a aproba cererea, adică jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi.

Anterior, Camera Deputaţilor a aprobat, tot prin vot secret cu bile, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii deputatului Cristian Rizea, cu 141 de voturi ”pentru” şi 114 voturi ”împotrivă”.

Cristian Rizea este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.