Social-democraţii îşi definitivează miniştrii din Cabinetul Ciucă, lista Guvernului şi programul de guvernare urmând să fie depuse marţi, în Parlament. Miercuri vor fi audiaţi miniştrii, iar joi se va da votul de învestire, în plenul reunit. Potrivit unor surse din PSD, Secretariatul General al Guvernului ar urma să fie condus de Marian Neacşu, care a fost numit de Parlament, în 2019, vicepreşedinte la ANRE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marian Neacşu a fost secretarul general al PSD, preşedinte al organizaţiei PSD Ialomiţa. În 2017, a fost numit în funcţia de consilier onorific pentru relaţia cu Parlamentul al premierului Sorin Grindeanu. 

În 2019, a fost numit de Parlament vicepreşedinte la ANRE. 

Sorin Grindeanu urmează să fie unul dintre vicepremierii din Cabinetul Ciucă, celălalt vicepremier fiind Kelemen Hunor, de la UDMR. 

În PSD mai sunt discuţii în privinţa unor portofolii. Astfel, la Economie, unde este vehiculat numele lui Radu Oprea, a apărut şi varianta Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). 

Şi la Apărare, unde este Vasile Dîncu, sunt discuţii privind nominalizarea acestuia. 

Lista miniştrilor PSD

În Cabinetul Nicolae Ciucă, miniştrii PSD vor fi: 

Secretar general al Guvernului - Marian Neacşu - rang de ministru
Ministerul Finanţelor - Adrian Câciu
Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila​
Ministerul Apărării - Vasile Dîncu 
Ministerul Transporturilor Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii - Marius Budai
Ministerul Familiei - Gabriela Firea
Ministerul Culturii - Lucian Romaşcanu
Ministerul Agriculturii - Adrian Chesnoiu
Ministerul Economiei - Radu Oprea / Florin Jianu
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.