Conducerea USR a discutat luni seară, în şedinţa în care, din raţiuni de integritate, a avizat negativ candidatura lui Vlad Teohari pentru un post de parlamentar pentru diaspora, şi situaţia lui Ionuţ Irinel Badea, fost lider UNPR în Dâmboviţa, ales consilier local pe listele USR PLUS la Văcăreşti. În 2016, acesta îşi critica actualii colegi de partid, anunţând susţinerea pentru PSD. Decizia conducerii USR a fost că acţiunile organizaţiei locale vor fi monitorizate, mai ales prin prisma relaţiei cu PSD, partid faţă de care Badea îşi exprima susţinerea cu patru ani în urmă. Mambri USR acuză, în contextul discuţiilor despre integritate, şi faptul că Andrei Rigu, despre care afirmă că este un fost membru PSD, este acum membru în Comisia de arbitraj a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional USR în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului după ce acesta a semnat anul trecut o scrisoare deschisă iniţiată de Mihai Goţiu şi în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov. Doi membri USR, Mihai Martin şi Bogdan Jitea, şi-au anunţat luni seară demisiile în semn de protest.

În aceeaşi şedinţă, a fost discutată şi situaţia lui Ionuţ Irinel Badea, fost lider UNPR, susţinător declarat al PSD în urmă cu patru ani, ales consilier local USR la Văcăreştii (Dâmboviţa) în urma alegerilor locale din 27 septembrie, decizia fiind ca organizaţia locală să fie monitorizată, după ce au fost exprimate îngrijorări referitoare la relaţiile viitoare cu PSD. Diana Mureşan şi Iulian Bulai au fost desemnaţi raportori de caz.

În 2016, Badea, atunci lider UNPR Dâmboviţa, explica de ce UNPR va susţine PSD, elogiind formaţiunea social-democrată şi numind PMP, PNL şi USR duşmani ai poporului.

Patru ani mai târziu, după alegerile locale din 27 septembrie, el scrie pe Facebook: ”Dragi consăteni din comuna Văcăreşti, rezultatul obţinut în urma alegerilor locale pentru funcţia de primar este următorul: PSD =922 voturi, USR PLUS = 734 voturi, PNL = 240 voturi. Vă mulţumesc foarte mult tuturor celor care aţi avut încredere în mine şi echipa noastră de consilieri. Vă asigur că noi, viitorii consilieri USR PLUS vom fi alături de dumneavoastră cât de mult vom putea şi vom răspunde cu promptitudine solicitărilor dumneavoastră”, a scris Badea pe Facebook.

De asemenea, Bogdan Jitea, unul dintre cei care au demisionat din USR ca urmare a deciziei în cazul lui Vlad Teohari, scria luni seară pe Facebook că lui Teohari i-a fost imputată „lipsa de integritate” de aceeaşi echipă de conducere care la începutul anului a susţinut la Bucureşti candidaturile a doi foşti membri PSD pentru Consiliul General al Capitalei, concluzia sa fiind că ”se pare că cei doi nu sufereau de „lipsă de integritate””. El făcea referire la Ariel Chiş şi la Andrei Rigu, membru al Comisiei Naţionale de Arbitraj din USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.