Deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei susţine că declaraţia lui Marcel Ciolacu referitoare la Moldova nu reprezintă o jignire, ci o ironie, el adăugând că ar trebui luate în considerare investiţiile importante deblocate de premierul PSD în această parte a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Silviu Macovei a scris, luni, pe Facebook, că atunci când sunt vizate declaraţiile premierului referitoare la Moldova ar trebui ”să luăm în considerare toate investiţiile deblocate de premierul social-democrat”.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”În Parlament, la Bucureşti, mi se spune în glumă «Moldovene, eşti rău de gură»... Este, evident, o ironie nevinovată, de multe ori venită ca o tachinare chiar de la prieteni apropiaţi. Nu este transmisă ca o jignire şi nici ca o vorbă de ocară; este doar o «ironie». La rândul meu am prieteni cărora le spun cu drag «băi, oltene» sau «harta-n cui». Nimeni nu se supără fiindcă este evident o ironie făcută cu scopul de apropiere, nu de îndepărtare a interlocutorului. Am urmărit declaraţia premierului Marcel Ciolacu la o întâlnire politică la Timişoara. Acel ultra-condamnat «Buzău nu e în Moldova, nu mă jigniţi» a fost pentru mine clar o ironie la adresa moldovenilor menită să îl apropie de auditoriu, de cei prezenţi, oameni din capătul celălalt al ţării”, a precizat deputatul PSD Silviu Macovei.
 
Totodată, Macovei a afirmat că este posibil ca astfel de glume să funcţioneze cel mai bine în grupuri restrânse, între prieteni, adăugând că el, ”ca moldovean şi ca ieşean nu s-a simţit jignit de o ironie”.
 
”Şi asta pentru că faptele premierului în ceea ce priveşte Iaşul şi toată Moldova spun altceva... Chiar nu vreau să enumăr zecile de promisiuni pe care «moldoveni» mieroşi şi adesea linguşitori le-au făcut la Iaşi, Botoşani, Suceava sau Bacău şi care nu s-au îndeplinit niciodată! Parlamentari, miniştri, chiar premieri, au venit în Moldova şi au dat din gură, fără să se întâmple nimic. Iar acum, un «buzoian» şi cu un «bănăţean» au pus Iaşul pe harta marilor investiţii din România. Spitalul Regional de Urgenţă? Blocat cu anii. Guvernul «buzoianului» Ciolacu a deblocat proiectul, iar acum excavatoarele sunt deja pe teren! Autostrada A8? A fost doar un vis, apoi un maldăr de dosare. Acum, un ministru «bănăţean» al Transporturilor a dat drumul la lucrări! Mai mult, acuşi e gata Autostrada Moldovei, făcută în timp record tot de «bănăţeanul» Grindeanu”, a mai spus deputatul Silviu Macovei.
 
De asemenea, deputatul social-democrat a criticat afirmaţiile şefului CJ Iaşi, Costel Alexe, după ce acesta din urmă a susţinut că ”orice zi cu Marcel Ciolacu încă în funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşului şi a Moldovei”.
 
”Mă doare aroganţa unor politicieni locali care, după ce ani de zile nu au făcut nimic şi nu au primit un ban de la premierii lor liberali, îşi permit să se simtă jigniţi. De ce nu s-a simţit jignit domnul Alexe când premierul Orban nu îi răspundea la telefon? De ce nu s-a simţit jignit când premierul Cîţu nu îl primea la Bucureşti? Oare domnul Alexe nu s-a simţit «jignit» când premierul «buzoian» Ciolacu şi ministrul «bănăţean» Grindeanu au semnat finanţarea pentru Aeroportul Iaşi pe care liberalii l-au inaugurat de patru ori doar fiindcă alte investiţii nu au? Eu zic să fim mai atenţi la fapte şi nu la vorbe”, a mai spus deputatul PSD Silviu Macovei.
 
Vineri, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a cerut explicaţii premierului Marcel Ciolacu, după ce a acesta a spus joi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.
 
Premierul Marcel Ciolacu a explicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, că este moldovean aşa cum este ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci. 
 
”Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.