Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă, joi seară, că în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul cerul de prim-ministrul Austriei pentru a opri migraţia. ”Aşteptăm acum din partea lui Karl Nehammer soluţii reale la problema migraţiei”, a transmis europarlamentarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană confirmă astăzi ceea ce eu am spus încă de la începutul săptămânii: în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”, a scris, joi seară, pe Facebook, Siegfried Mureşan, adăugând că premierul Karl Nehammer, a declarat, luni, în Bulgaria, că va cere 2 miliarde de euro fonduri europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

”Austria a fost unul dintre cele 4 state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creşterii bugetului european în trecut. În Bugetul Uniunii Europene 2021 - 2027, toţi banii sunt deja planificaţi. Dacă prim-ministrul Nehammer doreşte 2 miliarde de euro în plus, atunci trebuie să ne spună de unde îi obţine. Dacă doreşte creşterea bugetului UE, acesta ar fi un lucru bun, dar este o poziţie contrară cu poziţia pe care Austria a susţinut-o şi continuă să o susţină în toate discuţiile pe buget”, a adăugat Mureşan.

Acesta apreciază că premierul Austriei trebuie să vină cu soluţii reale la problema migraţiei.

”Aşteptăm acum din partea prim-ministrului Austriei, Karl Nehammer, soluţii reale la problema migraţiei şi să susţină creşterea Bugetului UE 2021 - 2027 cu ocazia revizuirii intermediare a bugetului european dacă, într-adevăr, doreşte creşterea alocărilor pentru întărirea frontierelor externe ale UE şi nu vorbeşte doar în cheie electorală”, a mai transmis europarlamentarul liberal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.