Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan i-a cerut prim-ministrului Suediei păstrarea aderării României la spaţiul Schengen pe agenda Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia acestuia a avut loc la dezbaterea din plenul Parlamentului cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, privind programul de activităţi al Preşedinţiei suedeze a Consiliului UE.

”Din păcate, sub preşedinţia anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei şi a României la spaţiul Schengen, deşi aceste ţări îndeplinesc toate condiţiile necesare, aşa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană. Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideţi să menţinem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament”, a spus Siegfried Mureşan.

”După cum aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO va face să fim cu toţii mai în siguranţă, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toţii mai în siguranţă”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.