Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul luxemburghez vor participa, sâmbătă, la Primăria Sibiu, la o ceremonie de decernare a unor distincţii şi vor vizita centrul istoric al oraşului, în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a zece ani de când oraşul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană. De asemenea, cei doi vor participa la deschiderea Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei, municipiul Sibiu va aniversa, sâmbătă, împlinirea a zece ani de când oraşul a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburgul.

Primăria Sibiu va fi gazda manifestărilor la care vor participa preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel. Din delegaţiile oficiale vor face parte ambasadorul României în Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, ambasadorul Luxemburgului în România, Christian Biever, consilieri prezidenţiali şi de stat, dar şi reprezentanţi ai echipei din Luxemburg care au lucrat împreună cu echipa din Sibiu în anul 2007.

“Sibiul şi Luxemburgul vor sărbători împreună deceniul care a trecut de la succesul Programului Capitală Culturală Europeană. Nu puteam să marcăm acest moment fără partenerii şi prietenii noştri luxemburghezi, care ne-au invitat în 2004 să ne alăturăm lor în acest program”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu va fi gazda unei ceremonii în cadrul căreia directorul Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, Charles Muller, şi directorul Teatrului Naţional ”Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, vor primi decoraţia de Stat ”Meritul Cultural în grad de Ofiţer” din partea preşedintelui Iohannis şi din partea premierului luxemburghez.

În programul delegaţiei la nivel înalt este inclusă o masă rotundă cu tema “Sibiu– Destinaţie europeană pentru investiţii, cultură şi turism”, vizionarea spectacolului de teatru “Şefele” la Teatrul Naţional ”Radu Stanca”, vizitarea Muzeului Brukenthal, o scurtă vizită în centrul istoric al Sibiului şi participarea la deschiderea Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu şi numirea în această funcţie a lui Daniel Plier.

În 16 iunie, preşedintele Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat de Luxemburg.

Municipiul Sibiu a deţinut, în 2007, titlul de Capitală Culturală Europeană alături de Luxembourg, fiind, până în prezent, singurul oraş din România care a organizat astfel de programe sub egida Comisiei Europene.

În perioada respectivă, Klaus Iohannis era primar al municipiului Sibiu, care a atras peste un milion de turişti într-un singur an, majoritatea venind pentru evenimentele culturale, sportive şi diplomatice care au avut loc.


 


 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.