Senatorul PMP de Maramureş Iustin Talpoş s-a înscris marţi în PSD, fiind al doilea senator PMP care trece la social-democraţi. Pentru a avea un grup valid la Senat este nevoie de şapte senatori aleşi pe aceeaşi listă, iar prin plecarea celor doi parlamemtari PMP va mai avea doar şase senatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul plecării senatorului de Maramureş Iustin Talpoş la Partidul Social Democrat a fost făcut de liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea. 

"Senatorul de Maramureş Iustin Talpoş s-a înscris azi în Partidul Social Democrat. Domnul senator Talpoş se alătură unei echipe politice puternice în Maramureş şi va activa începând de azi în grupul PSD din Senatul României şi în cadrul organizaţiei PSD Baia Mare pe plan local. Am apreciat în aceşti ani activitatea domnului senator Talpoş şi mă bucur că experienţa să în domeniul educaţiei va putea fi folosită de către PSD pentru proiecte concrete!", a scris Zetea pe Facebook. 

Şi senatorul PMP Ion Ganea a trecut la PSD. "Începând de astăzi mă voi alătura grupului PSD din Senat", a spus Ganea pentru News.ro.

Tot marţi, fostul lider UNPR Valeriu Steriu a anunţat că pleacă din PMP şi revine în PSD, partid pe care l-a părăsit în anul 2009 pentru UNPR.

Pentru a avea un grup valid la Senat este nevoie de şapte senatori aleşi pe aceeaşi listă, iar prin plecarea celor doi parlamemtari PMP va mai avea doar şase senatori.

Cel puţin şapte parlamentari de la mai multe formaţiuni au semnat adeziuni la PSD, în faţa preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, primarul Capitalei Gabriela Firea.

"Şi în viaţa privată, şi în cea profesională îi apreciez pe oamenii care ştiu să treacă împreună peste anumite greutăţi şi nu dezertează, nu trădează. Nu este o foarte mare bucurie atunci când afli că parlamentari pleacă de la un partid la altul, dar, din nefericire, suntem puşi în această situaţie. Foşti colegi de-ai noştri care astăzi erau numai zâmbete, erau de o veselie generală că se coalizează cu opoziţia să dea jos un guvern PSD-ALDE - e de neimaginat şi la nivel uman şi politic - şi atunci este normal ca nici noi să nu stăm cu mâinile în sân privind la această tragicomedie (...) Mai mulţi parlamentari au semnat în biroul preşedintelui adeziunea la PSD. Eu ştiu de şapte, poate vor fi mai mulţi", a declarat Firea, la Antena 3, afirmând că în zilele următoare Liviu Dragnea va anunţa despre ce este vorba.

Săptămâna trecută, cinci parlamentari PSD au trecut la Pro România, partidul fondat de Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.