Sesizările preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Legii Curţii de Conturi şi la abordarea temelor legate de identitatea de gen în şcoli vor fi discutate în a doua jumătate a lunii septembrie de Curtea Constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sesizarea presedintelui refeferitoare la Legea pt.modif.si completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi este programată pentru 23 septembrie. Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat vineri Curtea Constituţională în legătură cu modificarea Legii 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, şeful statului motivând că schimbările operate de către Parlament încalcă o decizie mai veche a CCR, precum şi principiul bicameralismul prin modul în care a fost adoptat proiectul de act normativ.
O altă sesizare a presedintelui, referitoare la Legea pentru  modificarea articolului .7 din Legea educatiei nationale nr.1/2011. 
Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu modificarea Legii educaţiei naţionale, adoptată pe 17 iunie de către Senat, care prevede interzicerea în şcoli şi universităţi a oricărei referiri privind identitatea de gen. Şeful statului argumentează că forma actului normativ contravine principiului egalităţii cetăţenilor, cel privind asigurarea accesului la învăţătură, cel care se referă la protecţia copiilor şi tinerilor precum şi prevederile privind libertatea conştiinţei, toate incluse în Constituţie.
Actul normativ, în forma transmisă la promulgare, modifică şi completează articolul 7 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, în sensul interzicerii în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, a activităţilor „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.