Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat miercuri, la Parlament, că ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale care a fost înregistrată la Senat urmează procedura valabilă, fiind termene destul de scurte, în condiţiile în care textul „nu este stufos” şi nu ridică „probleme deosebite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre OUG privind modificarea Codurilor penale care a fost publicată pe site-ul Senatului, Şerban Nicolae a spus că nu va fi acordat „un tratament preferenţial”.

„Urmează procedura valabilă în cazul oricărui proiect de lege cu procedură de urgenţă sau în cazul oricărei OUG. Sunt termene destul de scurte, textul nu e stufos, nu ridică probleme deosebite. Nu acordăm tratament preferenţial”, a subliniat senatorul PSD.

De asemenea, la remarca presei că OUG a fost adoptată „la ceas de noapte”, senatorul PSD a spus: „Şedinţa a avut loc ora 19.30. Dacă dumneavoastră spuneţi noapte bună la 19.30, înseamnă că e bine. Gestul este unul constituţional. Legiferează Parlamentul şi prin delegare Guvernul”.

Întrebat în continuare de ce unele măsuri intră în vigoare după zece zile, social-democratul a susţinut că „explicaţia trebuie căutată la Consiliul Legislativ”.

„Din ce mi s-a spus, Consiliul Legislativ a inclus în avizul pe care l-a dat la această ordonanţă, din raţiuni de aplicare. Am primit această informaţie transmisă verbal, că în avizul Consiliului Legislativ s-a invocat necesitatea ca modificările la Codul penal să fie intrate în vigoare în termen de 10 zile. Nu înfrânge caracterul de urgenţă, pentru că în 10 zile nici Parlamentul şi nici preşedintele nu şi-ar fi putut îndeplini procedura pe legiferarea uzuală. Din acest punct de vedere, nu este nici decizia Guvernului, nici a Parlamentului”, a adăugat Şerban Nicolae. 

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, adoptată marţi seara de Guvern, a fost înregistrată tot marţi seara la Senat pentru dezbatere, depunerea la Parlament şi publicarea în Monitorul Oficial fiind condiţii obligatorii pentru ca actul normativ să poată intra în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.