Senatul a respins, luni, cererea DNA de începere a urmăririi penale faţă de Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, suspectat de abuz în serviciu şi fals intelectual. Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat, afirmând că ”majoritatea toxică trăieşte în Senatul României şi îşi apără penalii”. ”Este revoltător să vezi cum PSD şi sateliţii îşi salvează politicienii care abuzează de funcţii, de răspunderea pentru faptele lor şi legitimează un comportament de feudal politic” a afirmat Dan Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatul a respins, luni, cu 30 de voturi ”pentru” şi 82 ”împotrivă” cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Liderul USR a reacţionat pe pagina sa de socializare, afirmând că ”majoritatea toxică trăieşte în Senatul României şi îşi apără penalii!”

”PSD a găsit în foştii tovarăşi de drum complici în blocarea unui dosar tip Dragnea cu angajări fictive la Ministerul Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a fost scăpat de urmărirea penală cerută de DNA. Fostul ministru şi-a angajat consilieră o doamnă care nu a trecut nicio zi pe la muncă, dar el i-a semnat foile de prezenţă pentru că a lucrat cu ea pe Whatsapp şi vorbind la telefon, cum a recunoscut public. Este revoltător să vezi cum PSD şi sateliţii îşi salvează politicienii care abuzează de funcţii, de răspunderea pentru faptele lor şi legitimează un comportament de feudal politic. Dacă eşti ministru sau şef de Consiliu Judeţean, cum a fost Dragnea, NU poţi să-ţi angajezi protejata din facultate sau oamenii de la partid, pe banii cetăţenilor”, a scris Barna pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”România nu se poate schimba decât dacă politicienii vor face o altfel de politică, iar de la vechea clasă politică nu mai avem nicio aşteptare”.

”Este evident că nu învaţă nimic din moment ce l-au salvat pe Bodog după ce Dragnea a intrat în închisoare după o faptă asemănătoare, care a revoltat o ţară întreagă. Pentru a schimba politica este nevoie de toţi oamenii cinstiţi care încă ezită să facă pasul. Nu mai ezitaţi, politica nu trebuie lăsată pe mâna hoţilor şi incompetenţilor care-şi apără reciproc spatele, sfidându-ne!”, a mai scris Barna.

DNA a trimis, în 4 iulie, Parchetului documentele în vederea obţinerii avizului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezent la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Florian Bodog a afirmat că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.